Özellikle vejeteryanlar için harika bir salata. Yapması pişirme vs gibi şeyler gerektirmediğinden dolayı bir nebze daha kolay, hatta bence çok kolay. O halde malzemeler ile başlıyorum.
Malzemeler
1 küçük kavanoz garnitür
1 küçük kavanoz mantar
1 küçük kavanoz kornişon turşu
1 ufak konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
Sosu için
4,5 çorba kaşığı soya sosu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı hardal
1 adet limon
Hazırlanışı
1 kahve fincanı pirinci biraz zeytinyağı tuz ve 2 kahve fincanı su ile pilav gibi pişiriyoruz. Bu sırada iyice yıkayıp saplarını ayıkladığımız maydanoz ve dereotunu doğruyoruz. Taze soğanında sap kısımlarını keserek ince halkalar halinde kesiyoruz. Konserve mantarı da gelişi güzel küçülterek (ben kesme tahtasına tüm kavanozu boşaltıp bıçakla bir dikine birde enine 4 sıra kesiyorum) karışıma ekliyoruz. Sonrasında mısır ve garnitürü ekliyoruz. Suyunu çeken ve 10 dakika havlu kağıt ile dinlendirdiğimiz pirinci de karışama ekleyip, tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
Sos içinde tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Soya sosu kullandığımız için pirinci pişirirken eklediğimiz çok az tuz dışında başka bir tuz eklemesi yapmıyoruz. Tuzsuz gelirse soya ekleyebilirsiniz. Tuz tarife çok yakışmıyor. Sosu hazırladıktan sonra servise 30 dakika kaladan önce üzerine dökmüyoruz. Ne kadar geç , o kadar iyi.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder